On miltei mahdotonta olla uskomatta

 

On miltei mahdotonta olla uskomatta, että Raamattu on totta. Arkeologia on vahvistanut viidenkymmenen Vanhassa testamentissa mainitun henkilön historiallisuuden. Joukossa on esimerkiksi vain ohimennen mainittu pikkuvirkamies Nebu-Sarsekim (Jer. 39:3). Skeptikot eivät enää voi väittää, että Daavid oli pelkkä legenda tai korkeintaan heimopäällikkö, koska Israelista löytyneessä kivitaulussa puhutaan Daavidin kuningashuoneesta.

Hiljattain geologit löysivät maan uumenista valtavat määrät mineraali ringwoodiittiin sitoutunutta vettä. Genesis ei turhaan puhu syvyyden lähteistä Nooan ajan vedenpaisumuksen yhteydessä.

Uuden testamentin historiallisuudesta on vielä enemmän todisteita. Esimerkiksi Apostolien tekojen pienetkin yksityiskohdat (paikallisvirkamiesten tittelit, puhuttelumuodot, merireitit) ovat paikkansapitäviä.

Ne, jotka sanovat, että Raamattu on muinaisten paimentolaisten tarinakokoelma, eivät pysty perustelemaan väitettään.

Suurin todiste Raamatun luotettavuudesta on kuitenkin Jeesuksen opetus. Hän uskoi Raamatun olevan historiallisesti totta. Kerta toisensa jälkeen Hän vetosi Vanhan testamentin kirjoituksiin.

Totena pitäminen on kuitenkin vasta alku. Kristinusko ei ole pelkästään teoriaa. Jeesus luonnehti sanojaan hengelliseksi ravinnoksi. ”Minä olen – – elävä leipä, joka on tullut taivaasta, ja se, joka syö tätä leipää, elää ikuisesti” (Joh. 6:51). Hän totesi lisäksi: ”Ne sanat, jotka olen teille puhunut, ovat henki ja elämä.”

Kaikki eivät ymmärtäneet, mitä Hän tarkoitti. Jotkut närkästyivät, mutta Pietari sanoi: ”Sinulla on ikuisen elämän sanat.”

Nämä mullistavat sanat on kirjoitettu Raamattuun.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: