Aukkoteoria ei selitä joukkotuhoja eikä kuoleman alkuperää

 

1. Mooseksen kirjan eli Genesiksen aukkoteoria perustuu 1800-luvun käsitykseen geologian hitaista prosesseista (uniformitarismi). Sillä pyrittiin sovittamaan yhteen pitkät ajanjaksot ja luominen. Siitä tuli suosittu selitysmalli, kun sitä käytettiin Scoffield Reference Biblessä. Teoria on viime vuosina menettänyt paljon kannatusta, koska siinä on ylipääsemättömiä teologisia ongelmia eikä se kykene selittämään fossiileja vakuuttavasti.

Aukkoteoria sulloo fossiileina näkyvän yhden ainoan suuren joukkotuhon Genesiksen kahden ensimmäisen jakeen väliin. Suurin osa tutkijoista kuitenkin uskoo, että näitä liki täydellisiä joukkotuhoja oli viisi.

Raamatun mukaan niitä oli vain yksi – Nooan ajan vedenpaisumus. Kaikki oli sangen hyvää Genesiksen kolmanteen lukuun saakka.

Aukkoteorian Aadam ja Eeva kävelivät Eedenissä valtavan fossiilihaudan päällä. Sen mukaan kuolema tuli maailmaan jo ainakin 520 miljoonaa vuotta sitten, eikä se ole sen jälkeen hävinnyt minnekään. Kun Jumala toi maaeläimet Aadamille, 65 prosenttia niistä oli jo kuollut sukupuuttoon. Nooa sai vain 35 prosenttia eläinlajeista arkkiin.

Fossiililöytöjen mukaan piikkikasvit ilmaantuivat maailmaan liki 400 miljoonaa vuotta ennen syntiinlankeemusta, joten aukkoteoria on kaikkea muuta kuin aukoton. Usko sieluttomiin esiaadamilaisiin olentoihin on käynyt kestämättömäksi, koska meissä kaikissa on ripaus neandertililaista, ja purjehdustaidoistaan tunnettua H. erectusta on myös vaikea pitää apinamiehenä.

Jeesus sanoi, että ihminen luotiin alussa. Markuksen evankeliumi 10:6 käyttää samaa sanaa (kr. arkhe) kuin Johannes viitatessaan kaiken alkuun (Joh. 1:1). Mutta aukkoteorian mukaan tämä alku ei oikeasti olisikaan alku vaan monta miljoonaa vuotta alun jälkeen – eli geologisesti katsottuna miltei lopun aikoina.

Fossiilien ajoitus on sitä paitsi melkoista arpapeliä. Kukaan ei voi olla varma siitä, pitävätkö ajoitusmenetelmien perusolettamukset paikkansa. Tutkijat eivät yleensä edes yritä ajoittaa miljoonien vuosien ikäisiksi arvioituja fossiileja, vaan he ajoittavat niiden läheltä löytyviä kallioita tai maa-ainesta, joka on saattanut ajautua sinne hyvinkin kaukaa. Esimerkiksi dinosaurusten luusta löytyneet pehmeät kudokset, verisolut, DNA ja radiohiili (C-14) ja timanttien ja hiilen C-14 myös nakertavat aukkoteorian luotettavuutta.

On siis loogisempaa uskoa, että Raamatun ensimmäinen jae on tiivistelmä kuudesta luomispäivästä, joiden maakeskeinen kuvaus alkaa toisesta jakeesta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mainokset

Avainsanat: , ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: