Anteeksiannon voima

Meidän ei aina ole helppo antaa anteeksi niille, jotka ovat rikkoneet meitä vastaan. Jotkut Irakin kristityt ovat kuitenkin pystyneet jopa siunaamaan armottomia vihollisiaan.

Kun Lähi-idässä kauhua kylvävä Isis valloitti Mosulin viime heinäkuussa, sadattuhannet kristityt joutuivat pakenemaan kodeistaan. Monet heistä löysivät turvapaikan Kurdistanin Irbilistä.

Yksi pakolaisista on 10-vuotias Myriam, joka sanoi äskettäin kristillisen TV-aseman SAT-7:n haastattelussa: ”Pyydän Jumalaa antamaan heille anteeksi.”

Juuri nämä pyssymiehet olivat yrittäneet tappaa Myriamin, hänen ystävänsä ja perheensä. He olivat riistäneet heiltä kodin ja kaiken, mitä he omistivat.

Olisi ollut helppo jäädä piehtaroimaan katkeruudessa ja kylvää vihaa ympärilleen, mutta tämä pakolaisleirissä asuva pieni tyttö oli oivaltanut, että kristinuskon evankeliumi on dynaaminen, muuttava voima. Hän teki niin kuin Jeesus, joka rukoili ristillä vainoojiensa puolesta: ”Isä, anna heille anteeksi. He eivät tiedä, mitä tekevät” (Luuk. 23:34).

Yli miljoona katsojaa on nähnyt Myriamin todistuksen, joka osoittaa, miten mullistavaa Jeesuksen opetus on. Se katkaisee koston kierteen ja muuttaa näin maailmaamme paremmaksi.

Myriam ei ole mikään yksittäinen pylväspyhimys, vaan tavallinen – joskin hyvin etevä koululainen – ja Jeesuksen todellinen seuraaja. Hän antoi tilaa evankeliumin muuttavalle voimalle, ja näin hän pystyi antamaan anteeksi.

Vain harvat ovat oivaltaneet, että hekin voisivat toteuttaa Jeesuksen radikaaleja opetuksia arkielämässään ja rakastaa Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistä niin kuin itseään (Matteus 22:37–40).

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: