Valo loistaa pimeydessä

Kuningatar Elisabet II täytti viime viikolla 90 vuotta. ”Lilibet” ei tyttösenä voinut tietää, mikä hänestä isona tulee. Hänen tiensä Yhdistyneen kuningaskunnan hallitsijaksi aukeni, kun Edvard VIII luopui kruunusta vuonna 1936 ja Yrjö VI nousi tämän tilalle. Yrjö VI kuoli verrattain nuorena vuonna 1952, ja niin kruununprinsessa Elisabetista tuli hallitseva kuningatar.

Elisabet on nähnyt maailman pahuutta hyvin läheltä. 1940-luvun alussa Lontoon pommitukset ajoivat tuolloin teini-ikäisen prinsessan evakkoon Winsodorin linnaan.

Kuningatar on tunnustava kristitty, joka on esimerkiksi lukenut otteita John Bunyonin Kristityn vaelluksesta radiossa. Viime jouluna hän piti kunnon joulusaarnan, jossa hän muistutti meitä evankeliumin valosta: ”Valo loistaa pimeydessä, pimeys ei ole saanut sitä valtaansa” (Joh. 1:5).

Jos olemme kristittyjä, olemme kuninkaallisia. Isän kuolema teki Elisabetista kuningattaren. Meistä taas tulee Jumalan lapsia Pojan kuoleman ansiosta, jos me uskomme Jeesuksen sovittaneen syntimme.

Apostoli Pietari kirjoitti uskoville: ”Te olette valittu suku, kuninkaallinen papisto, pyhä heimo, Jumalan oma kansa, määrätty julistamaan hänen suuria tekojaan, joka teidät on pimeydestä kutsunut ihmeelliseen valoonsa. Ennen te ette olleet kansa, mutta nyt te olette Jumalan kansa. Ennen te olitte armoa vailla, mutta nyt on Jumala teidät armahtanut” (1. Piet. 2:9–10).

Raamattu on monissa asioissa ehdoton. Ihminen ei voi hoippua kahden vaiheilla, vaan hän elää joko valossa tai hengellisessä pimeydessä.

Meidän on hyvä kuningatar Elisabetin tavoin muistaa, että valo voittaa pimeyden, vaikka aina ei siltä näyttäisikään.

Julkaistu Suur-Keuruussa 28.4.2016.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: